Φρούτα μικρά, μεγάλα, ζουμερά, κόκκινα, πράσινα, πορτοκαλί και κίτρινα. Είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να προστατέψουμε την υγεία μας. Όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Ευτυχώς υπάρχουν πληθώρα στην ελληνική αγορά, οπότε καθημερινά μπορούμε να φάμε και δύο με τρία διαφορετικά φρούτα ώστε να πάρουμε όλες τις βιταμίνες που μας προσφέρουν.

Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο και σνακ που μπορούμε να το έχουμε μαζί μας ακόμη και στο γραφείο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τσιμπολογήσουμε κάτι πιο παχυντικό και επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ιδιότητες του κάθε χειμερινού φρούτου ξεχωριστά.

Ξέρετε την γνωστή παροιμία, ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα; Ακριβώς έτσι λοιπόν, το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Καλό είναι να τρώγεται με τη φλούδα, αφού προηγουμένως έχει πλυθεί πολύ καλά, γιατί η φλούδα περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Πορτοκάλια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή, όπως μανταρίνια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ έχουν βιταμίνη C και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες.