Το καλοκαίρι πλησιάζει και δεν ξεχνάμε τις αγαπημένες μας συνήθειες. Μια απο αυτές είναι και η φράουλα.

Έχει το χρώμα του πάθους και γλυκιά γεύση. Μπορούμε να την βρούμε όλο τον χρόνο, αλλά αυτήν την περίοδο είναι άφθονες αφού η κορύφωση της παραγωγής τους είναι από τον Απρίλιο μέχρι Ιούλιο.

Η φράουλα είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. 

 

Έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση αφού 6-8 φράουλες που μπορεί να καταναλώσει κάποιος την ημέρα έχουν περισσότερη βιταμίνη C από την ημερήσια δόση.

Τα οφέλη για την υγεία καταναλώνοντας την είναι πολλά. Βοηθά όσους πάσχουν από αναιμία, υπέρταση αλλά και δυσκοιλιότητα.

Διαθέτει όμως και καλλυντική δράση. Μπορείτε να επιλέξετε μάσκα με φράουλα που τονώνει την επιδερμίδα και την κάνει πιο απαλή και σφριγηλή.

Τι να προσέχετε …

 

Να αγοράζετε όσες έχουν μικρό ή μεσαίο μέγεθος και ποσότητα που θα καταναλώσετε άμεσα.

Αποφύγετε την αγορά πρώιμα ωριμασμένων φραουλών και να προσέχετε να είναι καθαρές και συμπαγείς.

Θα πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο και να πλένονται πολύ καλά με σαπούνι και χλιαρό νερό πριν καταναλωθούν.

Μην ξεχνάτε ότι οι ώριμες φράουλες δεν διατηρούνται περισσότερο από 2-3 ημέρες.
 
Πώς να τις απολαύσετε…

 

Οι φράουλες μπορούν να καταναλωθούν με ποικίλους τρόπους. Μπορείτε να τις απολαύσετε ωμές, σκέτες αλλά και με ζάχαρη, γιαούρτι αλλά και σαντιγί. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και ένα δροσιστικό μίλκ σέικ φράουλας, φρουτοσαλάτα, γρανίτα, ζελέ με φράουλες αλλά και κοκτέιλ με φράουλες.