Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιέχει καθημερινά ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι ένα πολύ υγιεινό λάδι, πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Συγκεκριμένα, το ελαιόλαδο περιέχει λιπαρά οξέα, τα οποία διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και τα κεκορεσμένα λιπαρά οξέα.

Κυρίως περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Επίσης, το ελαιόλαδο αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών Α και Ε, μετάλλων, σεληνίου, καθώς και πλούσιων αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό μας από τη στεφανιαία νόσο  και την οστεοπόρωση.

Ακόμη, ενισχύει το πεπτικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο για τη δημιουργία στομαχικού έλκους και γαστρίτιδας, και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό

Τέλος, το ελαιόλαδο βελτιώνει και αναζωογονεί το δέρμα μας.