Το αβοκάντο είναι πλούσιο και σε βιταμίνες A, B, C και E και διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Είναι δε πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Βοηθά τον οργανισμό να απορροφά και να αξιοποιεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως τα καροτινοειδή. Η αντικαρκινική δράση του αβοκάντο αποδίδεται στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει, αλλά και στα πολύτιμα καροτενοειδή του, καθώς και στις υψηλές συγκεντρώσεις της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Το αβοκάντο είναι πλούσια σε θερμίδες τροφή. Αρκεί να καταναλώσετε το 1/5 από το αβοκάντο, που έχει 55 θερμίδες, για να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, όπως φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ. Το αβοκάντο, όταν προστίθενται στις σαλάτες, δρα ως ενισχυτικό της απορρόφησης των καροτινοειδών. Μην ξεχνάτε όμως τις θερμίδες! Μισό αβοκάντο στη σαλάτα σας ισοδυναμεί με μιάμιση κουταλιά ελαιόλαδο.