Το γιορτινό τραπέζι όλων των Ελλήνων, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίζεται από ποικιλία και… φαντασία! Έτσι έχουμε μάθει να νιώθουμε ευτυχισμένοι και έχουμε συνδυάσει τις γιορτές με το φαγητό να βρίσκετε σε πρώτο πλάνο και να χαρακτηρίζεται από… ποσότητα και ποιότητα!

Τι γίνεται όμως με τις τύψεις και τις ενοχές που νιώθουμε, εκ των υστέρων; Αυτές τις γιορτές διώξτε κάθε σκέψη και απολαύστε το γιορτινό σας γεύμα χωρίς… «δεύτερες» σκέψεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε γιατί πρέπει να απενοχοποιήσετε την κατανάλωση του αγαπημένου σας χοιρινού που θα υπάρξει σε αφθονία στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας!

Μέχρι πρότινος όλοι οι γιατροί τα «είχαν βάλει» με το αγαπημένο μας χοιρινό και μας απέτρεπαν από το να… “κατασπαράξουμε” τα ξεροψημένα και λαχταριστά μπριζολάκια! Το ξέρετε όμως πως τα χοιρινά μπριζολάκια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και… «διαίτης»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Wisconsin και του Maryland, 85 γρ. χοιρινού φιλέτου περιέχουν 2.98 γρ. λίπους, ενώ στην ίδια ποσότητα κοτόπουλου στήθος χωρίς πέτσα περιέχονται 3.03 γρ. λίπους. Ελάχιστο λίπος λοιπόν και πολύ… πολύ νόστιμα!

Το χοιρινό ρολό ήταν στη μαύρη λίστα των διαιτολόγων οι οποίοι μας επεσήμαιναν διαρκώς ότι οι υπερβολές δεν δικαιολογούνται… ούτε τις γιορτινές μέρες.

Το ευχάριστο για όλες εμάς που μας ενδιαφέρει η υγεία μας αλλά θέλουμε φαγητό μας να συνδυάζει ποιότητα και νοστιμιά, είναι πως το χοιρινό κρέας θεωρείται πλέον ένα «εναλλακτικό» λευκό κρέας.

Προτιμήστε το χοιρινό κρέας, λοιπόν, σαν την υγιέστερη λύση στο γιορτινό σας τραπέζι, αφού αν το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα είναι το μόνο που αν καταναλωθεί σε… λογικές ποσότητες μπορεί να κάνει πολύ καλό στην υγεία  σας.

Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε το παστό ή καπνιστό χοιρινό γιατί περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη συντηρητικά που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας. Με άλλα λόγια… εκτός από ζαμπόν και μπέικον όλα τα άλλα επιτρέπονται!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης