Τα ζυμαρικά είναι εξαίρετη πηγή υδατανθράκων και μικρής περιεκτικότητας πρωτεϊνών και λιπών.

Αν μαγειρευτούν σωστά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα αλλά πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και μέτρο από τους διαβητικούς.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ζυμαρικών: Τα φρέσκα και τα ξηρά.

Επίσης, τα ζυμαρικά περιέχουν:

• Σίδηρο, βοηθάει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης, κάνει καλό στο αίμα.

• Ασβέστιο, βοηθάει στο σχηματισμό και την ενδυνάμωση των οστών.

• Σελήνιο, προστατεύει τα κύτταρα – αντιοξειδωτικό.

• Βιταμίνη Β1 , βοηθάει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και αυξάνει την ικανότητα εκμάθησης.

• Βιταμίνη Β2, βοηθάει τον οργανισμό να παράγει αντισώματα.

Παχαίνουν όμως τα ζυμαρικά; Όλες οι τροφές παχαίνουν αλλά και όλες οι τροφές αδυνατίζουν. Αρκεί να τις καταναλώνουμε με μέτρο.