Γνωρίζετε τις ευεργετικές ιδιότητες της σόγιας; Αλλά και πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από την κατανάλωσή της, αποφεύγοντας να εκτεθούμε σε πιθανούς κινδύνους;
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Τα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Βέβαια, οι πρωτεΐνες της σόγιας είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, οπότε καλό θα είναι να συνδυάζετε τη σόγια με προϊόντα ολικής άλεσης.
Εκτός από καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, η σόγια είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου.
Σύμφωνα με μελέτες, τα προϊόντα της σόγιας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
Επίσης, η τακτική κατανάλωση της σόγιας μπορεί να μας προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου αλλά έχει και ευεργετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε: γάλα σόγιας, γιαούρτι σόγιας, τόφου, μίζο, σογιέλαιο, πρωτεΐνη σόγιας αλλά και σάλτσα σόγιας.