Mε πολλές ποικιλίες και παραλλαγές τα σταφύλια είναι το πλέον διαδεδομένο φρούτο ανά τον κόσμο.

Τα σταφύλια μας προστατεύουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και από τον καρκίνο. Η κατανάλωση σταφυλιών αναζωογονεί την επιδερμίδα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ουσία ρεσβερατρόλη είναι ένα από τα ενεργά συστατικά που κάνουν το σταφύλι να λειτουργεί ευεργετικά για την καρδιά και να παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Η ουσία αυτή είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών και ανήκει στην οικογένεια των φυτοαλεξινών. Η φλούδα περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες ρεσβερατρόλης από τα μούρα, τα φιστίκια και τα φασόλια. Όσο περισσότερο χρόνο παραμένουν οι φλούδες, τόσο περισσότερη ρεσβερατρόλη θα περιέχουν. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό που παράγουν τα φυτά για την άμυνά τους.

Περιέχουν θρεπτικά συστατικά  όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλλιο, χαλκό και μόλυβδο  ενώ έχουν και αρκετές θερμίδες. Τα 100 γρ. αποδίδουν από 100 έως 350 θερμίδες. Όσο για τη χημική περιεκτικότητά του, το σταφύλι περιέχει αλκοόλες, αλδεΰδες, εστέρες, οξέα, σάκχαρα, αζωτούχες ενώσεις και τανίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο σταφύλι ενισχύει επίσης τα επίπεδα οιστρογόνων, αυξάνει την απορρόφηση ψευδαργύρου, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών, την καλύτερη γεύση και όσφρηση, πέψη και βοηθάει στην πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης.

Για να ωφεληθείτε στο έπακρο τις ευεργετικές ουσίες των σταφυλιών, καλό είναι να τα καταναλώνετε όσο πιο φρέσκα γίνεται.

Να προσέχετε το κοτσάνι τους να είναι πράσινο και σκληρό και να μην επιλέγετε τα πολύ ώριμα σταφύλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης