Άσχημα νέα για όσες από εσάς τρώτε δύο ή περισσότερες ψητές μοσχαρίσιες μπριζόλες την εβδομάδα. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ψητού κόκκινου κρέατος αυξάνει κατά 47% τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Όταν, μάλιστα, συνοδεύεται από ελλιπή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ο κίνδυνος αυξάνει κατά 74%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση του κινδύνου αφορούσε στις γυναίκες που είχαν περάσει την κλιμακτήριο και κατανάλωναν άφθονο ψητό κόκκινο κρέας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.  Τα ευρήματα αυτά «υποστηρίζουν τις οδηγίες για πρόληψη του καρκίνου που σήμερα συνιστώνται» και μας προτείνουν να τρώμε περισσότερα φυτικής προελεύσεως τρόφιμα και λιγότερα επεξεργασμένα ή κόκκινα κρέατα» επεσήμαναν οι επιστήμονες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το κόκκινο κρέας είναι καρκινογόνο, απλώς οι γυναίκες που τρώνε άφθονο κόκκινο κρέας είθισται να καταναλώνουν πολλά λίπη.