Τα ψάρια είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, καθώς αποτελούν βασική πηγή πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα μας εφοδιάζουν με ωφέλιμες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο σίδηρος και η βιταμίνη Α.

Απαραίτητα για τον οργανισμό μας είναι τα ω-3 λιπαρά που περιέχουν τα ψάρια, αφού ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράγει από μόνος του. Τα ω-3 είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ω-3 συντελούν:

  • Στην μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης  καρδιοαγγειακών παθήσεων
  • Στον αποτελεσματικό μεταβολισμό της χοληστερόλης
  • Στην πρόληψη της  κατάθλιψης
  • Στην βελτίωση της μνήμης
  • Στην καταπολέμηση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας 
  • Στην καλή υγεία των ματιών και την προστασία της όρασης
  • Στη διατήρηση ενός γερού σκελετού
  • Στη διατήρηση των χαμηλών τιμών της αρτηριακής πίεσης

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για τη ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας, σε βιταμίνη D η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Πλούσια είναι όμως και σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Καλό θα είναι να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση από μια έως και τρείς φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης