Καθημερινά στο τραπέζι μας κυριαρχούν οι σαλάτες, τα φαγητά από λαχανικά και τα φρούτα. Αυτές οι τροφές μας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Άραγε όμως τα πλένουμε καλά ώστε αυτά τα θρεπτικά συστατικά να θωρακίζουν την υγεία μας;

Τα λαχανικά εκτός από σκόνες, κοπριές, βρώμικα νερά και ζωύφια βομβαρδίζονται και από χημικές ουσίες όπως φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και λιπάσματα. Όλα αυτά είναι πάνω στα φρούτα και στα λαχανικά γι’ αυτό και πρέπει να τα προσέχουμε πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος πλυσίματος; Ένα πολύ καλό πλύσιμο με άφθονο νερό σχεδόν απομακρύνει ένα μεγάλο αριθμό μικροβίων. Τι γίνεται όμως με τα φυτοφάρμακα που πολλές φορές απορροφούνται από το φυτό ή το φρούτο; Δυστυχώς σε αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το πλύσιμο και πάλι με το νερό. Αν θέλετε προτιμήστε βιολογικά προϊόντα που δεν έχουν τουλάχιστον λιπάσματα. Έτσι αποφεύγετε την χημική μόλυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Εναλλακτικά μπορείτε να πλύνετε τα λαχανικά σας με νερό και ξύδι που μπορεί να απομακρύνει κάποιους μικροοργανισμούς.
  • Επιμείνετε στα κοτσάνια για να φύγει κάθε ίχνος σκόνης ή μικροβίου.
  • Μην χρησιμοποιείτε κοινά απορρυπαντικά για να πλύνετε το εξωτερικό κάποιων φρούτων.
  • Μπορείτε να ξεφλουδίζετε τις ντομάτες ή άλλα λαχανικά και φρούτα αν και η φλούδα πολλές φορές έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά.

Χρειάζεται απλά προσοχή και τα λαχανικά ή τα φρούτα που θα μπουν στο πιάτο μας θα είναι πεντακάθαρα και πεντανόστιμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης