Η κατανάλωση μη γαλακτοκομικών ροφημάτων που προέρχονται από καρπούς, όπως είναι τα αμύγδαλα, γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δημοφιλής. Το ρόφημα αμυγδάλου έχει μια ευχάριστη δροσερή και κρεμώδη γεύση και το προτιμούν κυρίως όσοι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, αλλεργία στην καζεΐνη αλλά και οι αυστηρά χορτοφάγοι (vegan).

Πλέον, αποτελεί και υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος σε παιδιά με αλλεργία ή δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.

Το ρόφημα αμυγδάλου παρασκευάζεται αναμειγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και για πιο γλυκό αποτέλεσμα προστίθεται κάποια γλυκαντική ύλη προαιρετικά, όπως είναι το μέλι ή η ζάχαρη.

Υλικά:

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
3 φλιτζάνι εμφιαλωμένο νερό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr