Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο στρες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και τη διατροφή της εγκύου;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μ. Βρετανία και το Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία υποστηρίζουν ό τι υπάρχει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ψάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις ανάγκες της έρευνας οι διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 9.500 γυναικών κατηγοριοποιήθηκαν σε: παραδοσιακή διατροφή, διατροφή βασισμένη σε επεξεργασμένες τροφές, διατροφή με πολλά γλυκά και χορτοφαγική.

Μελετώντας τα στοιχεία οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρια είχαν 53% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα στρες κατά την 32η εβδομάδα της κύησης, σε σχέση με όσες κατανάλωναν ψάρι τακτικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης