Κυριακή του Πάσχα, ημέρα της Ανάστασης. Μετά τις 40 ημέρες νηστείας ακολουθεί η εξόρμηση όλων στα παραδοσοσιακά φαγητά. Αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, μαγειρίτσα, αυγά. Απόλαυση, αλλά και κίνδυνος για διατροφικό σοκ στον οργανισμό μας.

Υπέροχες γεύσεις, που μπορούμε φυσικά να απολαύσουμε, αφού δεν τα τρώμε και κάθε μέρα, αλλά πάντα με μέτρο. Δεν χρειάζεται συνεπώς να στερηθούμε, αλλά ούτε και να πέσουμε στο τραπέζι με τα μούτρα και να καταναλώσουμε ότι δεν φάγαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Η αγαπημένη μας μαγειρίτσα ως σούπα είναι θρεπτική, συγχρόνως όμως περιέχει συστατικά τα οποία βλάπτουν. Αρκετά λιπαρά, συκωτάκια και εντόσθια. Η παρουσία των χορταρικών είναι απαραίτητη, αφού κάνει το ζωμό πιο ελαφρύ και απορροφούν τα λίπη.

Αρνί και κοκορέτσι. Πολύ λίπος και σίγουρα το κάρβουνο το καθιστά ανθυγιεινό. Νόστιμες οι πετσούλες, αλλά καλύτερα να μην το παρακάνουμε.

Χρήσιμες συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι.

  • Φάτε απ’ όλες τις τροφές, αλλά με μέτρο.
  • Συνδυάστε τα κρεατικά οπωσδήποτε με σαλάτες πλούσιες σε φυτικές ίνες, αλλά και φρούτα.
  • Αποφύγετε τα γλυκά αμέσως μετά το φαγητό.
  • Πίνετε άφθονο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.
  • Περιορίστε τα αλκοολούχα ποτά όσο είναι δυνατόν.
  • Αποφύγετε το τσιμπολόγημα από το πρωί.
  • Φάτε ελαφρά το βράδυ.

Καλό Πάσχα!