Έως την Παρασκευή το βράδυ απομένουν λιγότερες από δύο ημέρες, κατά τις οποίες πρέπει να αποφεύγετε το κρέας και τα…παχυντικά φαγητά. Επειδή λοιπόν η καλύτερη λύση είναι να φάμε λαχανικά, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μελιτζάνες, μειώνοντας και τις θερμίδες στο ελάχιστο.

Θα χρειαστείτε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-δύο μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες

-ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-τρεις σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-δύο ποτήρια ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

-μια κουταλιά της σούπας θυμάρι

-μια κουταλιά της σούπας βασιλικό

-λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι

-αλάτι, πιπέρι

-ελαιόλαδο

Αφού έχετε αλατίσει τις μελιτζάνες και τις έχετε βάλει στο νερό για να ξεπικρίσουν, τις απλώνετε σε ένα ταψί. Τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε για περίπου δέκα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Παράλληλα σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με νερό και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, το πιπέρι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό, τις μελιτζάνες και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο λάδι, θα το βάλουμε ωμό στο πιάτο μας.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης