Ίσως καμία άλλη κουζίνα στον κόσμο δεν είναι τόσο πολύ συνδεδεμένη με ένα είδος φαγητού όσο είναι η Ιαπωνική με το sushi (σούσι).

Το sushi θεωρείται μια πολύ θρεπτική τροφή, αφού είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λίγα κορεσμένα λιπαρά.

Τα φύκια περιέχουν πολλά ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την διατροφή μας, τα οποία αποτελούν βασικό συστατικού του εδέσματος και πιθανόν βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου.

Η Ιαπωνία διαθέτει εξαιρετικό θαλάσσιο πλούτο, με μεγάλη ποικιλία ψαριών και φυκιών.
Το sushi παρασκευάζεται από διάφορα ψάρια όπως: σολομός, σαρδέλα, τόνος, ξιφίας, ζαργάνα, λαβράκι, τσιπούρα, φαγκρί, σκουμπρί αλλά και χταπόδι, καλαμάρι, σουπιά, γαρίδες, ψάρια τα οποία έχουν υψηλή θρεπτική αξία.

Υπάρχουν πολλών ειδών sushi, το καθένα με τη δική του ιδιαίτερη ονομασία. Έτσι διακρίνονται σε sushi τυλιχτά ή μη, λεπτά ή χοντρά, με φύκια ή χωρίς, με λαχανικά, με θαλασσινά ή και τα δύο, τα οποία μπορείτε να τα συνδυάσετε με πράσινο τσάι.

Όσον αφορά τις θερμίδες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι 6-9 κομμάτια sushi περιέχουν περίπου 300 θερμίδες.

 

Καλό θα ήταν για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή να μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 gr sushi εβδομαδιαίως.

Είναι πράγματι νόστιμο και με καρδιοπροστατευτική δράση που αξίζει να δοκιμάσετε και να εντάξετε στις διατροφικές σας επιλογές.