Υπάρχουν τροφές καθοριστικές για την υγεία μας, τις οποίες όχι μόνο μπορούμε αλλά πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας και στην καθημερινή μας διατροφή.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο.

Παντζάρια

Πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τα κάνει απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Eπίσης βοηθούν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και ελέγχουν τη χοληστερίνη.

Σέσκουλα

Είναι πλούσια σε σίδηρο, καροτίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο και έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Κανέλα

Βοηθάει πολύ τους διαβητικούς, μειώνοντας τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και προφυλάσσει τον οργανισμό από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μειώνει το αίσθημα της καούρας και του φουσκώματος στο στομάχι.

Λάχανο

Eίναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, χλώριο, ιώδιο, φώσφορο και νάτριο. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες μεταλλικών στοιχείων.

Σαρδέλες

Πλούσιες σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φωσφόρο και ω-3.

Ρόδι

Ο πολύτιμος κόκκινος χυμός είναι πλούσιος σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Σταφύλια

Τα σταφύλια μας προστατεύουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και από τον καρκίνο. Η κατανάλωση σταφυλιών αναζωογονεί την επιδερμίδα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Σταφίδες

Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και φυτικές ίνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης