Η αγιουβέρδα, αρχαία ινδική θεραπεία, δίνει έμφαση στη διαβίωση σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, ώστε να αποκατασταθεί η αρμονία και η ισορροπία και να επιτευχθεί η ακτινοβολούσα υγεία.

 Η σωστή διατροφή, ένας πολύ υγιεινός τρόπος ζωής και η σωστή ποσότητα ύπνου είναι τα θεμέλια της καλής υγείας. Όταν το μυαλό, το σώμα, οι αισθήσεις και τα συναισθήματα δουλεύουν μαζί σε αρμονία, τότε η φυσική ευφυΐα του σώματος ξυπνά και μπορεί να πραγματοποιηθεί η θεραπεία.

 Λέγεται, ότι όπου υπάρχει ισορροπία και ροή, η ασθένεια δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά όπου υπάρχει στασιμότητα, μπλοκάρισμα και ανισορροπία, η αρρώστια μπορεί να ξεσπάσει.

 Στην αγιουβέρδα ισχύει η θεωρία ότι η ρίζα της κάθε ασθένειας κρύβεται στο μυαλό και απορρέει από την αρνητική σκέψη, η οποία είναι δημιούργημα της κακής συμπεριφοράς και των καταστρεπτικών συνηθειών που δημιουργούν ανισορροπίες ανάμεσα στο μυαλό, το σώμα και τις αισθήσεις. Ο σωστός τρόπος ζωής, η διατροφή, η γιόγκα, ο διαλογισμός και η άσκηση του πνεύματος, ενεργοποιούν τη φυσική ευφυΐα και την ικανότητα της θεραπείας. Κάθε τι που κάνουμε θα πρέπει να μας ευχαριστεί. Όταν δημιουργούμε μια εσωτερική κατάσταση αρμονίας και χαράς δημιουργούμε αυτό που είναι γνωστό ως η ορμόνη της ευτυχίας.

 Στην αγιουβέρδα κυριαρχεί η εκτίμηση και ο σεβασμός στη γυναίκα, καθώς και η άποψη ότι οι γυναίκες πρέπει να θεραπεύονται με ιδιαίτερο τρόπο καθώς τα σώματά τους λειτουργούν διαφορετικά από αυτά των αντρών, κυρίως το νευρικό και ορμονικό σύστημα.

 Σύμφωνα με την αγιουβέρδα πολλά προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη συνείδησης και στις λανθασμένες επιλογές, ως συνέπεια της έλλειψης διαύγειας.

 Όταν η συνείδησή μας διευρύνεται και το μυαλό μας είναι ανοιχτό και απεριόριστο, κινούμαστε προς την υγεία που ακτινοβολεί, την προσωπική καλλιέργεια και σε μια διαβίωση γεμάτη ελπίδα.