Η κινόα είναι ένας μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός του φυτού Κινόα. Έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το σιτάρι, περιέχει Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.

Βράζει πανεύκολα, με λίγο νεράκι και αλάτι. Μπαίνει σε όλα τα φαγητά και τις σαλάτες.

Δοκιμάστε μια συνταγή με λαχανικά τουρλού και κινόα, ιδανική για χορτοφάγους και νηστεύοντες!

Υλικά

1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο ποιοτική
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ποιοτική
1 ντοματούλα φρέσκια
Λίγο μαϊντανό
2 κλωναράκια φρέσκο κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο τσίλι σε πιπεριά ή σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί αφού πρώτα στραγγίσετε καλά τα υγρά από το καλαμπόκι και τα μαύρα φασόλια. Στο βαθύ τηγάνι σας προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Ρίξτε και την κινόα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr