Μάθετε τον εύκολο τρόπο να συνδυάζετε τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ.

Υλικά

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
1 ξυλαράκι κανέλας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια γεμιστά με τυρί

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια για να μη σβολιάσει ο κιμάς. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει ο κιμάς όλα του τα υγρά και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά.
  • Προσθέστε στο μείγμα κιμά την ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση ρίξτε το αλάτι.
  • Μισοσκεπάζετε μ’ ένα καπάκι το τηγάνι και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράζει για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε τα μυρωδικά και την κανέλα.
  • Ταυτόχρονα, βράζετε ξεχωριστά τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα τορτελίνια με τη σάλτσα μπολονέζ.
Πηγή: govastileto.gr