Νόστιμο και ξεχωριστό πιάτο το σουφλέ πατάτας με πράσο και τυριά. Αναλυτικά, η συνταγή:
Υλικά για 2-4 άτομα
4 μέτριες πατάτες
4 πράσα χονδρά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
αλάτι
πιπέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τις βάζετε σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Σ’ ένα τηγάνι προσθέτετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το πράσο σε ροδέλες.
- Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι.
- Ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει λιγάκι, προσθέτετε το γάλα, τον άνηθο, τα χτυπημένα αβγά, τις ψητές πατάτες και τα τυριά.
- Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα πυρέξ. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης