Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο για πίτα ή 6-8 φύλλα χωριάτικα

1 κιλό γάλα πλήρες (εάν είναι δυνατόν πρόβειο)
6 αβγά
3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι σκληρό
300 γρ. σκληρή φέτα τριμμένη
200 γρ. σκληρό ή ημίσκληρο τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα, Σαν Μιχάλη)
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο γάλακτος για την κρέμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

1. Στο κρύο γάλα ρίχνουμε λίγο-λίγο το σι¬μιγδάλι και το χτυπάμε με το σύρμα των αβγών για να ανακατευτεί.

2. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα με ξύλινη σπάτουλα για να μη σβολιάσει.

3. Ρίχνουμε και το βούτυρο. Όταν αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στα αβγά χτυπώντας τα συνεχώς…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr