Συνδυάστε ιδανικά το ριζότο με προσούτο και σκόρδο. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί…

Υλικά

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο εμπορίου
45 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το σκόρδο μαζί με το ψιλοκομμένο προσούτο και σοτάρουμε.
  • Αμέσως μετά ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
  • Μόλις «πιει» το κρασί, ρίχνουμε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζωμό.
  • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, κόβουμε την γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Μόλις το τυρί λιώσει, το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή και με σπιτικό ζωμό κοτόπουλου.
Πηγή: govastileto.gr