Το καλοκαίρι ενδείκνυται για χορταστικούς διατροφικούς συνδυασμούς και ξεχωριστές γεύσεις. Η σημερινή συνταγή της ημέρας αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους…

Υλικά

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι Arborio
125 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, στραγγισμένη (εάν είναι σε άλμη) και ψιλοκομμένη
αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βράζουμε τον ζωμό και τον κρατάμε σε χαμηλή φωτιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τα γυρίζουμε όλα μαζί για ένα-δύο λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε να τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε πιπεριές και ½ φλιτζάνι ζωμό.
Γυρίζουμε συνέχεια το ριζότο μέχρι να «σωθεί» ο ζωμός και επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να τον πιει σχεδόν όλο. Θέλει γύρω στα 25 λεπτά συνολικά.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Γυρίζουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: govastileto.gr