Ποιος είπε ότι οι γευστικές απολαύσεις συνοδεύονται πάντα από πολλές θερμίδες; Μάθετε τον τρόπο να κάνετε ριζότο light, εύκολα και γρήγορα, στη συνταγή που ακολουθεί…

Υλικά

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
45 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1 φέτα προσούτο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το σκόρδο να σοταριστεί και το προσούτο.
  • Αμέσως μετά ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
  • Μόλις πιει το κρασί, ρίχνουμε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζωμό.
  • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, κόβουμε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις το τυρί λιώσει, το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: govastileto.gr