Το ρύζι συνδυάζεται πολύ καλά με τις ελιές και την κάπαρη. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί…

Υλικά
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
½ φλιτζάνι κάπαρη

Εκτέλεση

  • Σε ξύλο κοπής και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και τη Φλωρίνης.
  • Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Μετά ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, της πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, την κάπαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Κατόπιν σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να «πιει» τα υγρά του για άλλα περίπου 10 λεπτά.