Μία χορτόπιτα που συνδυάζει τη νοστιμιά των ελληνικών χόρτων και την βελούδινη υφή του ανθότυρου. Μαγειρέψτε την και θα μυρίσει παράδοση το σπίτι σας!

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο παραδοσιακό φύλλο
800 γρ. σπανάκι
700 γρ. αντίδια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ( ή 3-4 κ.σ. ξερό)
1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800γρ φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
600γρ ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια
6 αυγά χτυπημένα
1 κούπα ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα σε λεκάνη που θα αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 5 φορές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σπανάκι, τα αντίδια, τη ρόκα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης