Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό
150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου) ή γαρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ ντοματάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι ή ψιλοκόβουμε 3 ώριμες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Περισσότερα στο govastileto.gr