Το κέικ αυτό θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με το έντονο άρωμα μελιού και τη φρουτώδη γεύση του. Είναι ένα κέικ που σας προτείνουμε να το φτιάξετε καθώς θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν. Δεν είναι το κλασικό αφράτο κέικ… η δομή του είναι πιο συμπαγής, ενώ έχοντας ποτίσει από το μελωμένο σιρόπι είναι τόσο ευχάριστα υγρό!

Υλικά

4 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
100 γραμ. μέλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
225 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. φρέσκο γάλα (με 1,5% λιπαρά)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα)

Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα αχλάδια από το σιρόπι.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto..