Υλικά

Για τους γίγαντες

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτάκι μπίρα
λίγο αλάτι
1/2 κιλό γίγαντες

Για τη σάλτσα

2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας πελτέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τους γίγαντες

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάστε τους γίγαντες σε άφθονο κρύο νερό. Την άλλη μέρα βράστε τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 35 λεπτά. Προσοχή να μη λιώσουν. Τους σουρώνετε και τους αφήνετε να κρυώσουν.

Περισσότερα στο govastileto.gr