Υλικά:

• 300 γρ. φιλέτο σολομού
• 300 γρ. πατάτες
• 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 2 κούπες ζωμό ψαριού
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
• 1 μικρό αβγό
• 1 κούπα γαλέτα -όσο πάρει
• 1 κ.σ. σουσάμι
• ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

1.Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Βράστε τις πατάτες σε αλατόνερο για 15΄-20΄. Στραγγίξτε τις πατάτες, τις περνάτε από τον μύλο του πουρέ, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε να κρυώσει.

2. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τον ζωμό και προσθέτετε τον σολομό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10΄…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr