Υλικά:

80 γρ. Ρόκα «Φρέσκες Σαλάτες» Μπάρμπα Στάθης
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης
100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι

Εκτέλεση:

1. Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Βάζετε 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα για να τη ζεστάνετε και χτυπάτε την υπόλοιπη σε αφράτη σαντιγί. Όταν μαλακώσει η ζελατίνη, τη στραγγίζετε, την ανακατεύετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα με τη ζελατίνη το τυρί κρέμα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την τριμμένη γραβιέρα, το ροκφόρ, το μείγμα με τη ζελατίνη και τα ψιλοκομμένα φουντούκια και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την αφράτη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr