Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι μία ευκαιρία να γνωρίσετε τη Μεσογειακή διατροφή. Εάν είστε παράλληλα λάτρεις των θαλασσινών, τότε ετοιμάστε χωρίς αναβολή το πιάτο που σας προτείνουμε και απολαύστε το με καλή παρέα.

Υλικά

18 γαρίδες Νο 1
6 μέτριες ντομάτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
μερικά φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου
½ ποτηράκι λευκό κρασί
φρεσκοτριμμένο τυρί
αλάτι
για το πέστο βασιλικού θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κουκουνάρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 σταγόνες μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνετε τις ωμές γαρίδες και τις καθαρίζετε. Κατόπιν, τις ανοίγετε λίγο στη ράχη και αφαιρείτε το έντερό τους με μια οδοντογλυφίδα. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις γαρίδες να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί…
 
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης