Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις απολαύσεις και τη χαλαρή διάθεση. Τι πιο ωραίο λοιπόν από ένα λαχταριστό brownie…

Υλικά

Brownie
1 φλ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.κ. Frangelico
4 αυγά
3/4 φλ. καλής ποιότητας κακάο κοσκινισμένο
1 φλ. φαρινάπ
1/2 κ.κ. baking powder
1/4 κ.κ. αλάτι
1 φλ. καβουρδισμένα φουντούκια

Γλάσο
1/2 φλ. Νουτέλα
5 κ.σ. σοκολατένια δάκρυα
Mπόλικα καβουρδισμένα φουντούκια χοντρά σπασμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 23 x 13.
  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λικέρ. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα – ένα προσεκτικά κι ανακατεύουμε καλά. 
  • Πασπαλίζουμε το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες να ξεκολλάνε από τα τοιχώματα. Βγάζουμε από τον φούρνο, κάνουμε τρύπες με ξύλινη κουτάλα κάθε τρεις πόντους και γεμίζουμε με κορνέ όλες τις τρύπες με νουτέλα. 
  • Ρίχνουμε από πάνω όλα τα δάκρυα σοκολάτας και ξαναβάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι όλο το γλάσο να λιώσει. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκι.

Πηγή: govastileto.gr