Υλικά

80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο των 200 γραμμαρίων το καθένα
Ελαιόλαδο
100 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
1 μικρό μαρούλι χοντροκομμένο
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το ντρέσινγκ

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, την παρμεζάνα και ανακατεύετε.
  • Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου. Απλώστε το μείγμα στα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 °C.
  • Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σ’ ένα μεγάλο ταψί.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ταψί και ραντίστε με λίγο λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήστε για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C και ψήστε για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
  • Βράζετε τα φασολάκια σ’ ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε. Τοποθετήστε το μαρούλι, το αγγούρι, τα φασόλια και το ραπανάκι σ’ ένα μπολ.
  • Ρίξτε το ντρέσινγκ και βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: govastileto.gr