Το κέικ αυτό θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με το έντονο άρωμα μελιού και τη φρουτώδη γεύση του. Είναι ένα κέικ που σας προτείνουμε να το φτιάξετε, καθώς θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν.

Δεν είναι το κλασικό αφράτο κέικ… η δομή του είναι πιο συμπαγής, ενώ έχοντας ποτίσει από το μελωμένο σιρόπι είναι τόσο ευχάριστα υγρό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά
4 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
100 γρ. μέλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αβγά
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φρέσκο γάλα (με 1,5% λιπαρά)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα)

Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα αχλάδια από το σιρόπι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης