Υλικά:

• 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μαρινάτα:
• Ο χυμός από 2 πορτοκάλια
• ½ φλιτζάνι κονιάκ
• 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί
• 1 μερίδα Ζωμός Βοδινού Knorr «Σπιτικός» αραιωμένος σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
• Ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο

Για τη γέμιση:
• 4 κ. σ. ελαιόλαδο Άλτις
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• τα συκωτάκια από τη γαλοπούλα
• 200 γρ. χοιρινό κιμά
• 3 κ. σ. ρύζι Καρολίνα
• 1 ½ φλιτζάνι βρασμένα κάστανα κομμένα στη μέση
• 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
• 2 κ. σ. σταφίδες
• 2 κ. σ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
• 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
• Για την κρούστα
• ½ φλιτζάνι μαργαρίνη Βιτάμ
• 2 Κυβάκια Μυρωδικών Κnorr
• μαϊντανός
• ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε σκεύος που να τη χωρά ίσα-ίσα και τη περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάτας. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες, ενώ φροντίζουμε να τη γυρίζουμε κάθε μία ώρα για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.
2. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά της κρούστας και τα ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάτα και τη σκουπίζουμε καλά. Την αλατοπιπερώνουμε, ανασηκώνουμε την πέτσα ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης