Η γιαγιά μου λέει πως «καλή νοικοκυρά, είναι αυτή που κρατάει την παράδοση», έτσι φτιάξαμε τσουρέκια μοσχομυριστά, πλούσια σε γεύση! Θα σας θυμίσουν τσουρέκια ζαχαροπλαστείου και μένουν ολόφρεσκα για 5 ημέρες!

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει 5 ημέρες το τσουρέκι αυτό. Μόνο που θα περνάτε από δίπλα και θα σας πιάνει η μυρωδιά, θα παίρνετε και λίγο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά:

2 αβγά και 1 κρόκο για το άλειμμα
2 κούπες χλιαρό γάλα
2 φακελάκια μαγιάς
1 κ.σ. μπέικιν
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
1 κακουλέ
1 μαχλέπι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
σουσάμι ή αμύγδαλο

Εκτέλεση:

Ενώνουμε το γάλα με 3 κ.σ. ζάχαρη, τις μαγιές και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε περίπου 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης