Η γεύση της σπιτικής μαγιονέζας είναι διαφορετική από αυτή του εμπορίου και απογειώνει γευστικά στη στιγμή τα πιάτα, που συνοδεύει. Εμείς σας δίνουμε μία εύκολη συνταγή και σας εγγυόμαστε σίγουρη επιτυχία.
Υλικά
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 ml. ελαιόλαδο
130 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι balsamico λευκό
τον χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν. Πιο συγκεκριμένα τα 2 αυγά, τη μουστάρδα και το λεμόνι, ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε στο μπολ, το ένα αυγό και τον κρόκο, τη μουστάρδα και το ξύδι. Τα χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 40” ως 1’, σε υψηλή ταχύτητα. Θα παρατηρήσετε ότι περίπου τότε (ανάλογα και με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) αρχίζει κάπως να φουσκώνει το μίγμα από τις φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί από το χτύπημα…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr