Η πεντανόστιμη focaccia (φοκάτσια) μας έρχεται από τη γειτονική Ιταλία σερβίρεται και τρώγεται ευχάριστα ως ψωμί αλλά χρησιμοποιείται επίσης και ως βάση για πίτσα και για σάντουιτς! Εσείς απλά φτιάξτε την και επιλέξτε πως θέλετε να την απολαύσετε!

Υλικά

2 φλιτζάνια νερό ζεστό (όχι καυτό)
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης