Ο αρακάς με λιαστές ντομάτες είναι μια εναλλακτική πρόταση για όσους λένε όχι στον αρακά όπως έχουμε συνηθίσει να τον μαγειρεύει η μαμά μας.

Υλικά
500 γρ. αρακάς, καθαρισμένος, φρέσκος ή κατεψυγμένος
200 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
16 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
50 ml νερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
40 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Αν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος, τον βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες πριν από το μαγείρεμα και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώσει. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες για περίπου 3 με 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3 λεπτά ακόμη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr