Υλικά:

1½ κιλό φρέσκα μύδια
250 ml κρασί Μοσχάτο
100 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μέτριο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
500 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml νερό
2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζω τα φρέσκα μύδια σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και τα βουρτσίζω σχολαστικά με το ειδικό, συρμάτινο βουρτσάκι για όστρακα -αξίζει να το έχουμε στην κουζίνα μας και θα το βρούμε σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr