Υλικά:

1½ κιλό φρέσκα μύδια
250 ml κρασί Μοσχάτο
100 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μέτριο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
500 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml νερό
2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάζω τα φρέσκα μύδια σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και τα βουρτσίζω σχολαστικά με το ειδικό, συρμάτινο βουρτσάκι για όστρακα -αξίζει να το έχουμε στην κουζίνα μας και θα το βρούμε σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης