Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για επικίνδυνα καλλυντικά, λόγω των τοξικών χημικών ουσιών που μπορεί να περιέχουν, οι οποίες αναπόφευκτα αποθηκεύονται σε ζωτικά όργανα του οργανισμού, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία μας.

Δεν έχει σημασία το πόσο επώνυμα είναι τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε, γιατί στις λίστες των επικίνδυνων καλλυντικών συμπεριλαμβάνονται και αυτά. Το καλύτερο, λοιπόν, που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να φτιάχνουμε μόνες μας ό,τι μπορούμε με αγνά υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενυδατική κρέμα προσώπου

Θα χρειαστούμε:
Τον κρόκο 2 αυγών
50 γρ. λάδι αβοκάντο
Μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού
Μισό κουταλάκι ξύδι μήλου

Προετοιμασία:
Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ, προσθέτοντας σταγόνα σταγόνα 50ml. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου, όσα δηλαδή χρειάζεται το δέρμα, με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Προσοχή, όμως, γιατί κρατάει μόνο 2 έως 3 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενυδατική μάσκα προσώπου

Θα χρειαστούμε:
1 μεγάλη κουταλιά γιαουρτιού
1 κρόκο αυγού
1 ½ μεγάλη κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μαγιονέζα

Προετοιμασία:
Η ιδανική συνταγή για ισχυρή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά γιαουρτιού, 1 κρόκο αυγού, 1 ½ κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά μαγιονέζα. Απλώνουμε σε καθαρό στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα

Θα χρειαστούμε:
30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
100 γρ. ροδόνερο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
10 σταγόνες βενζόης

Προετοιμασία:
Λιώνουμε στο γουδί 30 γραμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 ml ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης (boswellia serrata). Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2 ημέρες, ανακινώντας πού και πού και μετά σουρώνουμε.

Κρέμα χεριών
Θα χρειαστούμε:
2 μεγάλες κουταλιές ελαιόλαδο
3 μεγάλες κουταλιές κερί μέλισσας
Μία χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο
8 κουταλιές ροδόνερο

Προετοιμασία:
Βράζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, ενώ είναι ζεστό το μείγμα, και προσθέτουμε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Ζελ για τα χείλη

Θα χρειαστούμε:
Μία χούφτα σπόρους κυδώνι u947

Προετοιμασία:
Απαραίτητο για τα ξερά χείλια που μας ταλαιπωρούν τους χειμερινούς μήνες. Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα μια χούφτα σπόρους κυδώνι u947 για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Πηγή: in2life.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης