Είναι αναμφίβολο ότι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις, όταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά κάποιον ή όταν μπαίνουμε σε έναν χώρο, είναι το όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Το θέμα είναι, όμως, το πώς θα το αποκτήσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται συνέπεια στο πλύσιμο, ενώ απαιτείται εξοικείωση με την ιδέα του οδοντιάτρου, τον οποίο οι περισσότεροι αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές, προκειμένου να αποκτήσουμε το χαμόγελο που ονειρευόμαστε:

– Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας για 2 λεπτά, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Δεν χρειάζεται να βάζουμε πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να πληγώσουμε τα ούλα μας. Η σωστή κατεύθυνση της οδοντόβουρτσας είναι από πάνω προς τα κάτω στην άνω γνάθο και από κάτω προς τα πάνω στην κάτω γνάθο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να βουρτσίζουμε και την εσωτερική επιφάνεια με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, όπως και την εξωτερική.

– Σημαντικό είναι, επίσης, να καθαρίζουμε και τη γλώσσα μας, προκειμένου να απομακρύνονται τα βακτήρια που φωλιάζουν σ’ αυτήν. Το βούρτσισμα απομακρύνει την οδοντική πλάκα, η οποία σχηματίζεται πάνω στα δόντια από υπολείμματα τροφών και μικροβίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά που τρώμε και περιέχουν πολλή ζάχαρη προκαλούν τερηδόνα. Όσο περισσότερα προϊόντα με ζάχαρη καταναλώνετε, τόσο περισσότερα οξέα δημιουργούνται συνεχώς και απειλούν την αδαμαντίνη των δοντιών σας. Καλό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας αφού φάμε κάποιο γλυκό και να μην τρώμε πολλές φορές την ημέρα γλυκά. Τα γλυκά πριν το βραδινό ύπνο είναι ό,τι χειρότερο, ειδικά αν δεν τα βουρτσίσουμε αμέσως μετά κι αυτό γιατί τη νύχτα παράγεται πολύ λίγο σάλιο.

– Το βούρτσισμα μετά το φαγητό είναι ό,τι καλύτερο. Αν όμως αυτό είναι αδύνατον, επειδή μπορεί να βρισκόμαστε έξω, καλό θα ήταν τουλάχιστον να ξεπλύνουμε το στόμα μας με νερό.

– Τα δόντια έχουν μία ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ειδικές οδοντόκρεμες, προκειμένου να γίνουν τα δόντια τους πιο λευκά και λαμπερά. Προσοχή όμως, γιατί η υπερβολική χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να τα βλάψει. Γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλευτούμε πρώτα τον οδοντίατρό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τέλος, όσο και να τα φροντίζουμε καθημερινά, επιβάλλεται μια τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο για την πρόληψη τυχόν προβλήματος.

Πηγή: myself.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης