Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στη μόδα. Πολλά συμβόλαια δεν έχουν ανανεωθεί, άλλοι σχεδιαστές είναι χωρίς στέγη, άλλοι επιστρέφουν, όμως το ποιος τελικά θα καθίσει στον θρόνο του John Galliano στον οίκο Dior έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους για την ανάληψη της θέσης και τα προγνωστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος υποψήφιος ο Christopher Kane. Παρότι έχει γοητεύσει τους πάντες με τη δουλειά του στη σειρά «Versus», ο ίδιος απέκλεισε πριν από δύο ημέρες τον εαυτό του από υποψήφιο, προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει για την Donatella Versace.

Δεύτερος υποψήφιος ο Olivier Theyskens. Καθώς το όνομα του σχεδιαστή άρχισε να μπλέκεται και αυτό με τη φημολογία της διάδοχης κατάστασης στον Dior, μαθαίνουμε ότι απέρριψε αρκετές προσφορές εργασίας -συμπεριλαμβανομένου και του γαλλικού οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτος στη λίστα φιγουράρει ο Heidi Slimane. Εδώ και χρόνια περιμένουμε εναγωνίως την επιστροφή του Slimane στα πράγματα. Ακούγεται ότι θα πάει στον Yves Saint Laurent -αν και μέχρι στιγμής δεν έχει σχεδιάσει γυναικεία. Γιατί όχι στον Dior; Άλλωστε, η τελευταία του δουλειά ήταν στον Dior Homme.

Τον θρόνο διεκδικεί και ο Haider Ackermann. Ένας μεγάλος σχεδιαστής, άγνωστος στον πολύ κόσμο, που πραγματικά θα έκανε «θαύματα» στον οίκο Dior. Δεδομένου ότι σε μια πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι «υπάρχουν μέρη που θα ήθελα να πάω», μπορούμε να το ερμηνεύσουμε ως ενδιαφέρον για να αναλάβει τα ηνία του διάσημου γαλλικού οίκου.

Νούμερο πέντε στη λίστα ο Jason Wu. Το προσωπικό του ύφος -τα υπέροχα κοκτέιλ φορέματα και οι chic τσάντες- ταιριάζει πολύ στον Dior. Έχει τους υποστηρικτές του.

Ακόμη ένας υποψήφιος είναι ο Raf Simons. Ήταν από τους πρωταγωνιστές στη φημολογία της διαδοχής. Τώρα που έφυγε και από τη Jil Sander, ίσως τελικά βρεθεί στο Παρίσι.

Επίσης, ο Stefano Pilati τώρα που έφυγε από τον YSL μπορεί να βρει καταφύγιο στον οίκο Dior.

Τέλος, ο John Galliano. Θα μπορούσε ο κόσμος της μόδας να συγχωρήσει τον Galliano και να τον υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες; Μήπως, τελικά, πίσω από την καθυστέρηση να ορίσουν τον διάδοχό του, οι υπεύθυνοι του οίκου οργανώνουν τη θριαμβευτική επιστροφή του;

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης