Ταυτόχρονα με το Διαδίκτυο μεγαλώνει μια γενιά εξαρτημένη από αυτό. Στις αρχές του 90 ήταν ζήτημα αν 1 στα 20 σπίτια είχε υπολογιστή. Σήμερα, τα τελευταία πέντε χρόνια, ισχύει το αντίθετο. Στην π.Δ. εποχή (προ διαδικτύου δηλαδή) για να πλησιάσεις ένα αγόρι που σου άρεσε, γινόταν ανατολικό ζήτημα. Ασταμάτητο κουτσομπολιό με τις κολλητές για το πώς θα του μιλήσεις και τι θα του πεις, που θα βγείτε ραντεβού ή τι θα γίνει. Τέτοια περίεργα πράγματα δηλαδή. Σήμερα με ένα απλό poke στο facebook όλα γίνονται.

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια θυμόμαστε -οι μεγαλύτερες- τους εαυτούς μας να αλητεύουν σε στέκια (διάφορες καφετέριες και ροκάδικα) για να βρουν την παρέα, το γκόμενο και να περάσουμε καλά γενικότερα. Σήμερα τι γίνεται; Κλεινόμαστε στο σπίτι μπροστά σε ένα laptop και τα έχουμε όλα. Δωρεάν. Τραγούδια, ταινίες, chat τα πάντα. Mia alli eisvoli sti zoi mas einai ta legomena greeklies! Πρόκειται για μια καινούρια γλώσσα; Ένα άλλο τρόπο γραφής; Ή μήπως το αλφάβητο του μέλλοντος; Για τον σημερινό έφηβο, το σίγουρο είναι πως η νέα ελληνική φαντάζει κορακίστικα. Τι τρέχει με τη νέα γενιά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίποτα δεν τρέχει με τη νεα γενιά. Ότι και να συμβαινει, συμβαίνει με μας. Το χάσμα των γενεών αρχίζει και μεγαλώνει. Στη μέση μιας αβέβαιης και μεταβατικής περιόδου, ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τις δια φορές μας με ρεαλισμό. Το ίντερνετ αλλάζει τη σημερινή νεολαία και ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές αυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης