Είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό μας.
Όταν μιλάμε για «ζάχαρη» δεν εννοούμε μόνο αυτή που βρίσκεται στα γλυκά. Εννοούμε γενικότερα τα πρόσθετα σάκχαρα τα οποία όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε αμέτρητα προϊόντα διατροφής, που ούτε καν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.
Μερικά από αυτά είναι το ψωμί, οι σάλτσες, τα καρυκεύματα, ακόμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, η κατανάλωση πρόσθετων σακχάρων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 κουταλάκια του γλυκού για τους άνδρες ημερησίως και τα 6 κουταλάκια του γλυκού για τις γυναίκες.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr