Ύστερα από ένα καυτό καλοκαίρι, γεμάτο πάθος και υποσχέσεις, το φθινόπωρο αποτελεί την εποχή κατά την οποία πολλά ζευγάρια χωρίζουν.
Ας το παραδεχθούμε λοιπόν. «Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε βιώσει ένα επώδυνο χωρισμό με όλα τα τραγικά επακόλουθά του. Και όσοι δεν τον έχουνε ζήσει, σίγουρα θα τον ζήσουνε σύντομα. Το ζήτημα είναι: πώς ξεπερνάμε έναν χωρισμό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να γιατρευτούμε πλήρως, πρέπει να περάσουμε από 8 στάδια:
Στάδιο 1: Ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα: Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υποφέρουμε από χαμηλή αυτοπεποίθηση, όταν κάποιος που αγαπάμε μας εγκαταλείψει. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ ότι το ίδιο άτομο που σας εγκατέλειψε σας είχε ερωτευτεί στο παρελθόν. Οπότε μην υποτιμάτε τον εαυτό σας.
Η μόνη διαφορά με τον χωρισμό είναι ότι εσείς και το άλλο άτομο δεν θα είστε πια μαζί. Και να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί άλλο άτομο να μοιραστείτε τη ζωή σας.
Στάδιο 2: Αισθάνεστε τρωτοί: Ο καθένας μπορεί να σας εκμεταλλευθεί, όταν αισθάνεστε τρωτοί. Πρέπει επομένως να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί, έπειτα από έναν χωρισμό, και να μην καταφεύγετε σε γρήγορες λύσεις ή αποτυχημένα ραντεβού με πρώην. Μόνο κακό μπορούν να σας κάνουν και να σας οδηγήσουν σε ακόμα μία αδιέξοδη σχέση!
Στάδιο 3: Άρνηση: Σε αυτή τη φάση, πιθανώς να προσπαθήσετε μα επικοινωνήσετε με τον /την πρώην σας, για να εξετάσετε εάν η σχέση τέλειωσε αληθινά ή εάν υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να σώσετε τη σχέση σας. Προσοχή: όταν ραγίσει το γυαλί, δύσκολα ξανακολλά.
Στάδιο 4: Συναισθήματα πικρίας: Η πικρία είναι φυσικό επακόλουθο ενός χωρισμού. Έστω και αν την αισθάνεστε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να την εκφράσετε στον /στην πρώην σας, αφού η σχέση έχει τυπικά τελειώσει και δεν υπάρχει κανένα νόημα.
Με την έκφραση πικρίας, το μόνο πράγμα που θα καταφέρετε είναι να δείξετε στον / στην πρώην ότι απλώς δεν μπορείτε να χειριστείτε την απόφασή του /της – τον χωρισμό! Αυτό θα σας κάνει να φανείτε τουλάχιστον ανώριμοι. Αντί για πικρία λοιπόν, προσπαθήστε να διοχετεύσετε τον θυμό και τη στεναχώρια σας σε κάτι θετικό, κάνοντας κάτι που σας αρέσει και που σας ευχαριστεί.
Στάδιο 5: Δώστε χρόνο στον εαυτό σας: Μην προσπαθήστε να ανοικοδομήσετε το κατεστραμμένο «εγώ» σας, βγαίνοντας ραντεβού και προσπαθώντας να δημιουργήσετε μια άλλη σχέση. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι το ακριβώς αντίθετο. Θα δημιουργήσετε μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό σας και θα καταλήξετε να πληγώσετε και το άλλο άτομο, χωρίς ουσιαστικά να σας φταίει σε τίποτα. Μείνετε για λίγο καιρό μόνοι σας. Μη φοβάστε τη μοναξιά! Χρησιμοποιήστε την, για να ανακαλύψετε ό,τι πιο σημαντικό έχετε: τον εαυτό σας!
Στάδιο 6: Κοινωνικοποίηση: Συναντήστε νέους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε όλα τα μέσα που έχετε, τους φίλους σας, το ίντερνετ, για να γνωρίσετε κόσμο, να βγείτε, να διασκεδάσετε και να ανταλλάξετε απόψεις. Ισορροπήστε τη ζωή σας μεταξύ φίλων και ενδιαφερόντων, ούτως ώστε το πρόβλημα του χωρισμού να μη σας απασχολεί τόσο πολύ και σταδιακά να εκμηδενιστεί.
Στάδιο 7: Έρωτας: Τελικά, με το πέρασμα του χρόνου, θα ερωτευτείτε πάλι. Σιγουρευτείτε πρώτα όμως για το άλλο άτομο, πριν αφεθείτε να ερωτευτείτε ξανά, και να πάρετε τον χρόνο σας, για να αφεθείτε! Το καλύτερο φάρμακο για τις πληγές είναι ένας καινούργιος έρωτας. Απολαύστε τον χωρίς τα βάρη που σας άφησε η προηγούμενη σχέση.
Στάδιο 8: Μην παρασύρεστε: Ακόμα κι αν ξαναερωτευτείτε, ποτέ μην ξεχνάτε τα μαθήματα που πήρατε από τον χωρισμό. Διατηρήστε τις ισορροπίες και να είσαστε πάντα προετοιμασμένοι και για το χειρότερο. Μην κάνετε το άλλο άτομο το κέντρο της ζωής σας, γιατί δυστυχώς, αν κάτι δεν πάει καλά… θα βρεθείτε πάλι στο πρώτο στάδιο.
Καλή σας επιτυχία!
Πηγή: mylady.gr