Το μπρόκολο είναι ένα ζαρζαβατικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο γίνεται νοστιμότατη σούπα! Mάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί…

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1.200 γραμμάρια μπρόκολο καθαρισμένο
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Αρχικά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φούντες και κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το μπρόκολο στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν πλέον έχουν μαλακώσει, τα αλέθουμε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να τη συνοδεύσουμε και με γιαούρτι.
Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης